სამზარეულო, როგორც ეთნომენტალური მარკერი თურქეთის ქართველთა ყოფაში (ეთნოლინგვისტური ანალიზი)

ავტორები

  • თამილა ლომთათიძე ისტორიის დოქტორი; ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტის ნიკო ბერძენიშვილის ინსტიტუტის მთავარი მეცნიერი თანამშრომელი https://orcid.org/0000-0001-6163-5876
  • ნანული ნოღაიდელი ფილოლოგიის მაგისტრი; ბათუმის შოთა რუსთაველის სახელმწიფო უნივერსიტეტის ნიკო ბერძენიშვილის ინსტიტუტის მეცნიერი თანამშრომელი https://orcid.org/0009-0006-7688-4844

DOI:

https://doi.org/10.61671/bsrcc.v3iI.10371

საკვანძო სიტყვები:

კულინარია, ტრადიცია, იდენტობა, მარკერი.

ანოტაცია

ტრადიციული სამზარეულო, რომელიც თავის თავში მრავალ შრეს აერთიანებს, ერთნაირად იწვევს ანთროპოლოგების, ფსიქოლოგების, სოციოლოგების, მედიკოსების ინტერესს და არაერთი ნაშრომიცაა შექმნილი მასზე. წარმოდგენილი ნაშრომი თურქეთში მცხოვრებ ეთნიკურ ქართველებთან მრავალწლიანი საველე მუშაობის შედეგის ანალიზის ცდაა და ეფუძნება რესპონდენტების მიერ მოწოდებულ მნიშვნელობებსა და მათ მიერ წარმოდგენილ კონტექსტს. სტატიაში სწორედ მათზე დაყრდნობითაა განალიზებული სამზარეულოსთან დაკავშირებული დისკურსები და გამოვლენილია მისი, როგორც ეთნომარკერის როლი ქართული იდენტობის შენარჩუნებაში.

ჩამოტვირთვები

გამოქვეყნებული

19-12-2025

როგორ უნდა ციტირება

ლომთათიძე თ., & ნოღაიდელი ნ. (2025). სამზარეულო, როგორც ეთნომენტალური მარკერი თურქეთის ქართველთა ყოფაში (ეთნოლინგვისტური ანალიზი). შავიზღვისპირეთი ცივილიზაციათა გზაჯვარედინზე, 3(I), 688–692; 693. https://doi.org/10.61671/bsrcc.v3iI.10371

მსგავსი სტატიები

1 2 > >> 

თქვენ ასევე შეგიძლიათ მსგავსი სტატიების გაფართოებული ძიების დაწყება ამ სტატიისათვის.